SANDVIKEN

Hej hopp !

Igår var vi först till sjukgymnasten så hon fick kolla på mig, hon hängde och klämde en massa, de mesta var bra men jag är fortfarande väldigt öm. Men med tanke på hur illa det har varit så är de mycket bättre nu ! Men jag fick iaf ett schema att träna efter och sen om ja ville ha mer hjälp sen efter att ja har varit på efterkontrollen så ska jag höra av mig. Vet inte hur ja ska träna när jag börjar gymma för att träna upp beckenet riktigt igen.

Sedan var det läkarbesök på BVC, först fick vi komma in och väga och mäta Robin, han väger 5040g och är 57cm lång :)
Sendan fick vi komma in till läkaren och dom tyckte han va så fin och stark, så där fick vi också godkänt :P

Sedan åkte vi och skulle käka. Träffade upp Andy, James och Kim på mjölkbaren. Äntligen har man några att umgås och ha roligt med !:D

Sedan gick vi till Ånya för ja skulle kolla om dom hade några kjolar, ja vill ha en sån som går precis under knäskålen, hög i midjan och lite figursydd, jätte snygga, och dom brukar oftats finnas på second hand butiker. När ja kom dit såg ja att dom sålde ut allt för 10kr, skit bra. Så de vart fyra st kjolar ! Fast jag ligger emellan två storlekar, så antingen är dom för små elr lite för stor, men de fick gå iaf :)

Sedan efter de vart de att hämta nycklarna till lägenheten, ÄNTLIGEN !! :D SOM vi har längtat ! Jag ska inreda en maaaassa :D Så idag ska vi åka och köpa spackel och sånt så vi kan börja med sovrummet, så kan vi flytta in snart, för de tar ju en stund att göra det också. Men oooh så fint de ska bli :D Jag har så mycke planer. Tyvärr är jag kass på att inreda, så jag får ta till lite hjäp. MALIN !! :D

Sedan efter att vi gjort klart allt i sandviken åkte vi hem, vilade en stund och sen gick till Andys mamma och pappa och kollade på film.. Preditor elr va de nu hette.. skit bra iaf va den ! De trodde ja inte !
Sen när vi skulle gå hem så hade Andys lillebror tagit ut sitt teleskop om de nu heter så.. och skulle kolla på stjärnorna, och de va inget litet heller. Så vi stannade en stund och kollade också. SKIT FRÄCKT ! Ja måste skaffa ett sånt alltså :D Fick se månen och man såg huuur bra som helst, alltså man såg dom där runda ringarna på månen, ja vet inte vad dom heter :P
Sen fick ja se Jupiter och fyra månar runtom den, och man såg hur dom åkte åt sidan och försvann eftersom jorden snurrar, gick rätt fort ! Men ojojoj, ja va helt impad !:P Ska dit och kolla mera sen nån kväll ! :D

Idag blir Robin 1månad ! :D

Nej nu ska ja kliva upp och äta frukost och sen in till Sandviken ! :) puss på er !


Påväg hem

Nu sitter vi i bilen, tror vi är i Jönköping. Då kanske man egentligen skulle ha passat på att hälsa på Stig och Eva ? Hade varit kul, men då får älsk sitta och köra hela natten.. För där lär man väl bli kvar ett tag :) Om vi fortsätter hela vägen nu och bara stannar när de behövs, som att mata och byta på Robin, så kommer vi kanske vara hemma runt ett inatt.. Och vi ska upp tidigt i morgon eftersom jag ska till sjukgymnasten klockan tio och sen efter det ska vi till läkaren med Robin.

Han ska få göra sån otäck läkarundersökning igen, de behövs ju men oj så otäckt de är att se på när dom ska kolla hans reflexer och höfter mm. Det går verkligen inte hålla sig från tårar när han ligger där och skriker :(
Jag tittar bort när dom ska kolla höfterna på honom, den delen är mest hemsk.

Imorgon ska vi också hämta nycklarna till lägenheten, vi skulle egentligen gjort det idag, men de gick ju inte. Tapeter ska vi också få som vi ska sätta upp. Men de får nog vänta lite eftersom älsk börjar jobba på fredag och vi kommer nog inte hinna göra det i morgon. Kanske att man börjar i helgen med det. Men köksgrejer och sånt tänkte vi flytta in iaf. Sen ska sängen slipas och målas innan vi flyttar in också.. iofs har vi inga madrasser till den än men om vi inte gör de nu så blir de nog aldrig av.

Sen ska ja på Dollarstore och handla. Finns jätte mycke fina grejer där. Ska köpa sånna pasta och te burkar bla.

Nu ska ja kolla tradera. puss på er !


ARGHH !!

Jag fick inte klänningen ! Arg ja blir !!


åh !

Härmapa !


Måndag

i morgon blir lille Robin 4veckor. Va tiden går fort !! Just nu ligger han på  mitt bröst och trycker för han har nog lite ont i magen, han är så söt när han vekligen tar i och blir helt tokröd i ansiktet och tillslut kommer de en liten prupp :P haha

Imorgon åker vi  hem. Då blir de att åka till Sandvikenhus och hämta nyckel och tapeter till lägenheten. Ska bli så kul att få flytta in och inreda en massa ! De ska bli så fint ! Eftersom vi kommer bo här ett tag nu så ska ja verkligen göra de trevligt där. I dom andra lägenheterna har de inte varit lika roligt att gjort det eftersom den första vi hade inte alls va nå fin och va så jätte liten. Den andra vi fick som va så mycke större visste man inte om man skulle få bo kvar, eftersom vi hyrde i andra hand, och han kunde ju säga upp kontraktet efter ett år om han ville.. Och vi visste inte själva om vi skulle bo kvar, så man ville lixom inte lägga ner en massa tid om de var så att vi skulle flytta, vilket det blev nu också :)
Men nu ska ja verkligen göra det till en fin lägenhet !:) Och hemma har man ju lite billigare affärer att handla i *host*dollarstore*host* haha. Vi behöver inget dyrt !
En ny soffa ska vi köpa, de kommer antingen bli en Usoffa elr en divansoffa. Jag vill helst ha en divansoffa !


Just nu håller ja koll på en auktion på tradera. Budar på en klänning ja tänkte ha till sammankomsten. Det är en långklänning, men eftersom ja är så pass lång så blir den nog sådär fulkort på mig, att den slutar vid vaderna, och de vill ja inte, då klipper ja av den så den går under knäna istället. De är storlek L/XL på den, så den blir nog lite stor, men syr in den om så är fallet :)
20 minuter kvar !:)

Ni får hade så gott ! puss på er !


BH

Satt och kollade nya bhar igår att beställa, alla är jätte fula, finns nästan inga som är fina. MEN.. jag hittade en :) Det var halva priset på den också så ja passade på :)

Fin va !? :)
 

295:-

Ingen sån tråkig som alla andra är, har kollt runt hur mycke som helst men inte hittat någon.

Ikväll blir de iaf surströmmingsskiva.. MMMH ! GOTT !! Elr nja, haha. Ja kanske äter en macka sen är de inte gott längre, och på den mackan har ja massa gräddfil på :P
Men vi kanske ska köpa kräftor att ta med istället, de kan ja äta huuuur mycke som helst av ! Fruktansvärt gott !

Nej nu ska ja sminka mig och göra mig iordning. Lillen vaknar nog snart och vill ha mat så ja får passa på när han sover.

Hade bra hörrni ! puss på er !


Mot Knäred

Nu sitter vi i bilen på väg mot Knäred. Robin vaknar nog strax och vill ha mat för han ligger och gnyr lite, så de blir nog att stanna strax, är nog dags att byta blöja också.

Har varit i Stenungsund i tre dagar nu och har hafft fullt upp hela tiden, man ville ju försöka träffa så många som möjligt men tyvärr hann man inte med alla, men vi kommer ner en gång till i december tror ja. Då stannar vi lite längre också.

Nu vakna Robin ! pusspuss

Updt 15.30

Robin somnade om igen, han kanske sover hela resan kan man ju hoppas ! Men han får gärna vakna för ja vill snusa på han ! :D lill älsklingen !

Nu är de bara - enligt svärföräldrarnas våg - bara 4kilo kvar till vikten ja hade innan ja blev gravid, hoppas dom går fort, har köpt ett par byxor som jag kan ha nu, men som är lite trånga, som ja gärna vill komma i så dom sitter helt bra ! Men 4kilo ska väl inte vara så svårt att få bort. Jag har inte varit ute och gått så mycke som jag velat, men ska försöka komma igång med det om typ en vecka då vi är hemma igen. För ja ska ner 9kilo tänkte ja. Då trivs ja bäst. Då väger ja 65kilo. Men de kommer nog ta lite tid, iaf så länge ja ammar för de känns som bara tuttarna väger 5kilo vardera, haha. Har hört att de kan ta upp till två år innan dom blir som normalt igen. Hoppas innerligt att de går fortare än så !!
Jag vill ha mina små tuttar tillbaka. Nu ser man inget annat än två jätte bomber, haha. Så nån bröstförstoring blir de inte för ja trivs verkligen inte i stora bröst ! 85G är waaaaaaay förstort, tur att dom hänger så dom inte är runda, annars hade de väl sett ännu större ut, haha ;D

Kommer också i mina gamla gabbabyxor ja snott av älsk. Men det är en knapp ja inte får igen :P Men annars sitter dom rätt bra tycker ja !

Snart ska ja på den 6veckorskontrollen också, tror faktiskt ja ska testa p-stav, nån som vet om det är bra ? Kan verkligen inte käka p-piller för ja blir ett monster. Riktigt hemsk blir ja och de har ja inte lust med när man precis fått barn och grejer. Men de ska tydligen finnas nå nytt p-piller också. Nån som vet något om det ???


Ska söka lite ;P puss på er !



--

Sitter i bilen nu på väg till Knäred. Vi skulle åka dit först och vara där några dagar eftersom älsk håller på med deras tak och de måste bli klart nu innan vintern. När vi hade åkt nån timme ringer syrran och säger att Willam är sjuk, feber och han spyr. Så de blir att åka dit och hämta en spikpistol som måste till Stenungsund, sen blir de direkt till Stenungsund nu istället för på söndag. Hoppas William blir frisk. Tråkigt att han är sjuk !

Men ont i ryggen har man iaf nu, och de är nån timme kvar till Knäred och därifrån tar de ytterligare 2½h till Stenungsund, + att de spöregnar och ja verkligen HATAR att åka bil i regn, är alltid lika rädd för vattenplaning elr nåt.

En sak som är roligt iaf är att vi har sett dom från Lyxfällan, elr vi såg dom i deras bil för dom åkte bakom oss ;P kolt !

Nu måste vi snart stanna så Robin får mat, han ligger och gnyr lite. Är så rädd om hans rygg.. De blir kanske lite jobbigt för han att sitta så här länge i bilstolen, men vi tar pauser så han får vila lite och äta. Men annars sover han så gott.. Han borde ju säga till om han tycker de är obekvämt.

Nej, nu över till Tradera :P puss på er !


:D

Jag vann en napptemp på tradera ! :D WIHO !

Har precis klivit upp och ätit frukost. Så nu blir de att fixa de sista (först ska ja sitta lite på tradera ;P ) Sen halv tolv ska vi vara hos BVC sen direkt efter de bär de av till Knäred. Älsk måste fixa klart taket innan vintern, sen efter Knäred blir de Stenungsund och hälsa på älsks familj och lite vänner ! Blir bara där två dagar så ska försöka hinna träffa alla ! Men kommer nog inte hinna träffa alla man vill. Men älsks familj kommer ju först iaf.

Nej nu blir de tradera. puss på er !


Robin

Robin ville inte somna inatt, tror han hade lite ont i magen, han har även bajsat grönt, har läst att de kan ha med laktos att göra, men sen hade syrrans kompis nyfödda gjort likadant och hennes barnmorska sa att de är jätte vanligt och inget att oroa sig för. Men jag ska fråga iaf på måndag när vi ska träffa våran. Sen har han börjat spytt jätte mycket och direkt efter att han spytt ska han ha mer mat annars blir han lite tjurig. Jag sov jätte tungt inatt, vaknade knappt av att han skrek, så älsk fick ta hant om honom :P

Vilken bra blogg detta har blivit.. bajs och spyer, haha.

puss på er !


Valbo

Hej hopp ! Idag är allt bra med mig, vet inte riktigt vad som hände i förrgårkväll. Det kan ha varit att jag hade klätt mig alldeles för tunnt till begravningen och de blåste jätte mycke och va rätt kyligt. Och de är ju inte speciellt bra då brösten är väldigt ömtåliga när man ammar.

Men ja mådde bättre till kvällen igår och idag känner ja inte av de alls, och de är så skönt ! Dock har ja fått ont i ryggen, haha. Det tror ja är för ammningen också, de är en speciell punkt i ryggen som gör ont, och mamma sa att hon hade exakt likadant då när hon försökte amma ! Men de är nått jag kan ta iaf !

Idag har vi varit i Valbo och handlat lite, mina byxor ja köpte på cubus för typ en vecka sen har blivit förstora, dom glider ner hela tiden, så de va dags för ett par nya byxor, hittade en par på H&M som satt bra. Fast ja har fått så fula ben, har mycke tjockare låg än vader, vaderna är jätte smala, och sen har ja tydligen blivit kobent, haha. Sexigt !

Blev också engångsskötunderlägg som man kan ha i skötväskan. Blev också bröstvärmare som ska hålla varmt när man går ut. Kan ju va bra och ha nu när de börjar bli lite kallare :) Sedan vart de också mat på IKEA :)

Så nu blir de Idol, Robin sover så gott, men om en timme ska han badas och matas och sen hoppas ja han sover till ett iaf.

Vi hörs ! puss på er !


Sjuk

När ska de ta slut på allt elände ? Igår när jag och mamma satt och kollade på film, så satt ja först och svettas så mycke för dom hade eldat i vardagsrummet där vi satt, sedan helt plötsligt fick ja huvudvärk och kort därefter började ja frysa som en tok. Kunde inte sitta uppe längre så ja gick och la mig. Har också jätte ont i ett bröst. Tog tempen och den visade 39grader. Inte så konstigt att ja kände mig dålig. Jag vill verkligen inte åka på mjölkstockning !! Ska ta en varm dusch nu och se om de blir bättre.
Men de verkar som all otur ska hända mig. När ska de ta slut på allting ? När ja ska ja få må helt bra igen ?

Har knappt sovit något inatt för ja har legat och toksvettas och haft ont. Så är rätt så trött just nu. Har tagit en alvedon så febern har lagt sig lite, så får se vad som händer om någon timme när den slutar verka. Hoppas febern är borta.

Nej vi hörs senare. puss på er !


Begravning

Åkte på bregravning i förmiddas och usch vad jag inte tycker om dom.. elr de gör väl ingen hoppas ja. Men nästan så fort han började med talet så började jag gråta. Det är så hemskt ! Sen gick de ganska så bra i slutet. Men sen när dom skulle bära ut kistan så kom allting igen. Han hade en jätte fin kista och jätte mycke fina blommor. Efter talet så fick vi komma och kolla på när dom skulle begrava honom, och de vart också jätte jobbigt, när han son skulle säga några ord och hans förre fru. Då tror ja nästan alla grinade. Det var så fint. Men att se kistan hissas ner i jorden va jobbigt. Fast jag inte kände denna mannen så vart de jätte jobbigt. Han har ju tillhört våran församling tidigare så jag kommer ju ihåg han iaf och han har ju alltid varit med. Man har alltid sett han på sammankomster och sådär.

Efter begravningen var de fika, dom bjöd på smörgåstårta, jätte gott ! Sen vart de massa trevligt prat, fick se lite bider och videofilm på han som dog. Och fast han var sjuk så var han lika glad som han brukade vara.

Sedan vart de att åka hem, och där somnade ja ganska så snabbt, så ja hoppade mötet idag. Har huvudvärk också. Ajaj.


Nej nu ska ja äta. puss på er !


-

Jag vill bara poängtera att JAG HATAR KLÄDER !!!


uh

Vi ska på begravning i morgon. Jag kommer inte kunna klara av att hålla tårarna tillbaka, speciellt inte när de är min morbror som ska ha talet, han gör de alltid så bra så man blir jätte rörd.

Sist ja va på begravning va de för en man ja inte kände, hade träffat han några ggr bara och små pratat lite, men älsk kände honom. Men ja satt och storgrät, tror ja faktiskt var den enda som gjorde det också. lite smått pinsamt eftersom ja inte kände honom.
Men de är nog för att ja tänker på mormor så mycket när ja är på en begravning. Saknar henne <3
Älsk ska vara med och bära kistan i morgon, så de blir nog att ta hant om lillen själv, men de kommer nog gå bra. Begravningen är klockan elva, så de blir att gå upp tidigt och göra sig iordning så man inte kommer försent... är ju ganska så lätt hänt just nu :P

Nej nu ska ja packa skötväskan med extra kläder och ta fram något fint han kan ha i morgon, och även ta fram något till mig själv, annars kommer ja stå där i morgon bitti och va tokig för ja inte  kan ha några av mina kläder ännu :P

Hade så gott alla. puss på er !


BVC

Idag har vi varit i Sandviken och uträttat lite ärenden, först vart de BVC med Robin. Han hade gått upp 100g på fem dagar så de tyckte hon va bra, så nu vägen han alltså 4220g han har växt 2,5cm så han är nu 53,5cm lång :) Min lilla älskling blir så stor ! Han låg 1+ över kurvan också, propitionerlig och fin sa hon :)

Han har haft lite ont i magen dom senaste dagarna, frågade om de kunde vara något ja ätit och sa att ja proppat i mig vindruvor, och hon sa att de förmodligen va anledningen eftersom de är gasbildande. Men annars så brukar dom inte bli förstoppade på de viset eftersom bröstmjölken innehåller laxerande.
Jag som är såååå sugen på vindruvor :( Men vad gör man inte för bebis <3

Sedan fick ja träffa min BM lite snabbt för ja har så ont efter förlossningen. Och hon tog bort två elr tre stygn som satt och irriterade. Har nästan blivit tokig för de har gjort så ont, så nu hoppas ja verkligen att de blir bättre.

Sedan åkte vi och mätte lägenheten och skulle komma på dom nya tapeterna. Men när vi kommer dit så ser vi att dom bara har tapetserat EN vägg, och de va jätte dåligt gjort. Så vi åkte tillbaka och sa till om de och dom sa att vi skulle få träffa vaktmästaren så han fick kolla på det. Och han höll med om att det var dåligt gjort. Så vi sa att vi tapetserar själva om dom står för tapeterna, och de gick dom med på. Så de var bara att åka tillbaka till Sandviken hus och kolla tapeter, jag fick välja :) Det  blev en ganska ljus tapet med lite lattefärgade ränder på typ, om latte nu är den rätta färgen, haha. Jag kan inte sånt där med färger :P Men de va en fin tapet iaf !

Sen hade dom inte fixat de under diskbänken heller, så de fick vi säga till om.. igen. Lite tråkigt att man ska behöva säga till flera ggr och inget händer. Men nu hoppas vi att de händer något !

Sedan efter det så vart de att åka hem. Matade Robin och sen gick vi och la oss och sov och sov ett bra tag. Jätte skönt ! Men Robin ligger och sover fortfarande, men han kommer nog vakna snart för han brukar göra det vid den här tiden. Men just nu ligger han och sover så gott i min famn :)

Älsklingen

Foto:MalinRingström


--

Älskar min son

foto:MalinRingström


Söndagkväll

Sitter och kollar lite på tv, Robin ligger hos sin pappa och kollar sig runt om hela tiden ! Det är så roligt nu när han börjar vara mer vaken. Nu väntar vi bara på första skrattet :)

I morgon ska vi till BVC, de är alltid lika spännande och se hur mycke han har gått upp i vikt ! I torsdags när dom kom på hembesök vägde han ju 4120, så får se i morgon vad han väger då :)

Han är jätte stark i nacken nu också, inte så att han kan kontrollera de jätte bra, men han försöker allt vad han kan med att hålla de uppe, och han håller de faktiskt uppe ganska länge, men sen blir de en dunk rakt ner igen :P

Nu ska vi äta tacos. puss på er !

Robin 1vecka & fem dagar


--

har gått ner 11kg på 11dagar, inte illa !:P 9kg kvar till vikten ja hade innan ja vart gravid, men ska gå ner ytterligare 7kg, alltså totalt ska ja nu gå ner 16kg ! Undrar hur de kommer gå :P Men ska försöka komma ut och gå en gång om dagen och göra lite andra övningar hemma. Sedan blir de gymmet om några veckor och kommer även gå hos sjukgymnasten. Godis, läsk och sånna saker som ja åt mängder av när ja va gravid är ja inte alls sugen på längre.. Har blivit tokig i vindruvor istället.. och de är väl bra det :P Försöker även dra ner lite grann på portionerna för dom har blivit rätt stora :P

Men har gått med huvudvärk i flera dagar nu.. tror de är för ja har druckit så mycke cola innan, och nu dricker ja ju inget alls, nån klunk av älsk ibland.. Har varit jätte beroende av de under graviditeten. Om ja inte fick nå cola under en dag höll ja på bli galen !

Nu ska ja verkligen göra de här också, de är inte bara prat.. jag SKA :D är jätte taggad för att börja träna faktiskt !

Ne nu vaknar Robin till och vill ha mat. puss på er !


--

har gått ner 11kg på 11dagar, inte illa !:P 9kg kvar till vikten ja hade innan ja vart gravid, men ska gå ner ytterligare 7kg, alltså totalt ska ja nu gå ner 16kg ! Undrar hur de kommer gå :P Men ska försöka komma ut och gå en gång om dagen och göra lite andra övningar hemma. Sedan blir de gymmet om några veckor och kommer även gå hos sjukgymnasten. Godis, läsk och sånna saker som ja åt mängder av när ja va gravid är ja inte alls sugen på längre.. Har blivit tokig i vindruvor istället.. och de är väl bra det :P Försöker även dra ner lite grann på portionerna för dom har blivit rätt stora :P

Men har gått med huvudvärk i flera dagar nu.. tror de är för ja har druckit så mycke cola innan, och nu dricker ja ju inget alls, nån klunk av älsk ibland.. Har varit jätte beroende av de under graviditeten. Om ja inte fick nå cola under en dag höll ja på bli galen !

Nu ska ja verkligen göra de här också, de är inte bara prat.. jag SKA :D är jätte taggad för att börja träna faktiskt !

Ne nu vaknar Robin till och vill ha mat. puss på er !


Promenad

Nu har vi precis kommit in från en promenad och oj så skönt de va att få vara ute lite, de har ja verkligen längtat efter ! Så nu ligger Robin i vagnen och sover så gott.

Bvcsköterskan har också varit här nu, och han vägde 4120g, så nog har han gått upp allt min lille pojk :D Kan inte tänka mig att morsan har tryckt ut mig på 4610g när Robin är så "stor", de hade nog inte jag klarat av tror ja, haha.

Frågade också henne om hur ja kan göra med att amma.. Ja har så mycke mat till han att han sätter i halsen när han äter, och hon sa att ja kunde pumpa ut lite innan ja börjar amma så att han inte får i sig allt de här som typ strömmar ut, utan att han får suga själv lite också. Och de kan ju vara bra om man ska ha de till sen om ja åker iväg kanske och inte har han med mig. Fast nu vill ja inte åka ifrån han något !:P

Nej nu ska vi äta mat, hade så gott ! puss på er !


BVC

Idag kommer BVC på hembesök, ska bli kul och se hur mycke han har gått upp i vikt. Han äter ju jätte mycke så lite måste han endån ha gått upp !

Sedan blir de nog en promis ute. Skönt att få komma ut lite och gå när man inte har kunnat gått på ca 9 månader. Men nu är höfterna mycke bättre, mest problem när ja ligger ner bara, då kan ja nästan inte röra mig :P

Men nu ska ja amma lite innan hon kommer. Hade bra alla. puss på er !


Tisdag

Vi ligger fortfarande i sängen och myser, fast Robin sover så sött. Spelar lite vaggvisor för honom :)

Inatt har han varit vaken en del och velat amma. Han sover väldigt mycke på dagarna och sen mot kvällningen börjar han piggna till och ligger och kollar en massa och sen på nätterna kan han ligga vaken rätt länge och bara kolla också. Hoppas han inte blir så att han sover hela dagarna och vaken på nätterna, de får vi försöka ändra på :)

Han har lite problem med ett öga också som rinner, men de är vanligt säger dom, bara att torka med jummet vatten, men de ser lite otäckt ut ibland.

Ikväll ska vi på möte för första gången med han också, och där kommer de nog bildas kö runt oss :P Alla har väntat med spänning på honom. Då ja kom på mötet efter att gått över så suckade dom och frågade vad ja gjorde där när ja egentligen borde varit hemma med en liten bebis, haha.

På torsdag kommer dom på hembesök också för att se hur vi har de, han kommer vägas också, ska bli kul och se hur mycke han har gått upp nu på dom här dagarna, han äter ju som en häst !

Har redan fått gett han nappen också, fick göra de för några dagar sen, va lite osäker på om man skulle göra de så här tidigt, men vad ska man göra när han vill tutta hela tiden men somnar bara vid bröstet, han vill bara gossa :P
Men vi skulle hålla koll så han inte han började amma fel eftersom dom suger ju inte alls lika när dom har nappen. Men än så länge har de gått bra iaf :)

Imorse bajsade han ner älsk och kissade ner mig, haha, han är en riktig buse :)

Ska beställa tid så vi ska gå och knäppa kort och lägga ut i tidningen också, kostar 200kr tror ja och de är ju inte alls farligt så de ska vi göra :) kul !

Nej nu ska ja göra annat. Ni får ha de så bra alla ! puss på er !


Tisdag

Idag var vi till BB för att kolla gulsoten på Robin, men allt såg jätte bra ut och han hade gått upp mer ivikt så nu är han nästan uppe i samma vikt som han föddes.

Vet inte om ja skrev de men han vägde iaf 3826g och var 51cm lång :) Dom går ju ner ungeför 10% av sin vikt men går upp sen igen när de kommer igång med ammning och sådär.

Sedan efter de åkte vi till IKEA och käkade lite mat och gick och kolla på en soffa och köpte en sopkorg. Sedan gick vi och kollade runt i lite affärer. Lära ha strumpor till Robin, blev även några nya bodysar :)
Och ja köpte ett par byxor ! och ja är så himla glad över att ja äntligen kan få på mig ett par byxor !! :D Dom är rätt hög i midjan så dom trycker in magen lite grann men sen så är de ju lite som väller över också, haha, men ja har ju faktiskt precis fött barn så ja bryr mig inte speciellt mycke om det :) Sen blev de lite tröjor också till både mig och älsk.

Imorgon ska vi åka och träffa Malin och Mika, vi ska ut och käka på resturang på kvällen, ska bli jätte mysigt ! :)

Kommer snart en nya header också.  Nu väntar vi ju inte längre på bebis :)

Nu ska ja kolla annat och sen ner och mysa med Robin. puss på er !

Robin & tremänningen Andreas


Älsklingen


Robin Reidar Amdal


Världens stoltaste mamma

KÄRLEK


Robin

Nu har vi äntligen kommit hem, alla tre :) Han är hur fin som helst och hitills går allt jätte bra, ammningen har kommit igång och han är så lugn så, världens sötaste !

Förlossningen blev inte alls som ja hade tänk mig.. Ja hade planerat att åka in på förlossningen, vara i de rummet man är i innan man kommer in i förlossningssalen, och sen testa på lite olika grejer, som akupunktur och sitta på en sån boll och en massa andra saker.. men så vart de inte alls.

Värkarna började natten till tisdag, elr de var mer kraftig mensvärk hela tiden som gjorde mer ont ibland, ont gjorde de såklart, men ja trodde de skulle vara värre. Men ja sov iaf inte mycke den natten. Den här mensvärken fortsatte hela tiden att sitta i. Men klockan 08.00 åkte vi iaf in till förlossningen för ja skulle på en sån 41+3 koll. Gjorde ultraljud och allt såg jätte bra ut. Sa att ja trodde de hade börjat sätta igång nu och då fick ja komma in så dom fick kolla om ja var öppen något, och de visade sig att ja va öppen 2cm. Men vi fick iaf åka hem igen och vila och äta ochsådär. Värkarna fortstatte hela dagen, ibland 4minuter mellan värkarna, 7minuter och ibland tillochmed en halvtimme. Så ja tänkte att de inte alls va något ide att åka in elr ringa för dom skulle bara säga att ja skulle ta två alvedon, och ja trodde att värkarna skulle bli värre så ja ville också vänta. Men gick och duscha och greja iaf och de kändes lite bättre.

Både för mamma och syrran har förlossningen gått jätte snabbt, från de att vattnen gått har de bara tagit ett litet tag så har bebisarna varit ute. Så syrran ringde flera ggr och sa att ja skulle ringa in för om vattnet väl skulle gå så skulle de inte dröja länge innan bebis skulle komma. Men ja trodde inte alls att de skulle gå så snabbt.

Vid två tiden gick slemmproppen. Sen gick vi och la oss och sov en stund efter tre och vaknade lite då och då av värkar, men fortfarande inte jätte kraftiga. Strax innan fem vaknar ja igen av en jätte värk och direkt efter den kom en till jätte värk och sen gick vattnet direkt efter. Kändes jätte läskigt och ja fick lite smått panik med tanke på vad syrran hade sagt :P Så de va bara upp, byta om och ringa in till förlossningen och dom sa att ja skulle komma in, fick några värkar medans ja pratade med henne i telefon också.

In i bilen och i bilen kom värkarna tätare och tätare ondare och ondare.

När vi kom till förlossningen så tog en barnmorska emot oss och vi fick komma in i de där rummet som man är in innan man ska in i förlossningssalen, men fick så mycke värkar hela tiden att ja mest bara stog och skrek, fick ta ett kissprov och sen sa dom att de är ingen ide att kolla där inne för värkarna va så täta att vi fick gå direkt till förlossningrummet. Dom kollade hur mycke ja va öppen och de visade sig vara 7cm.

Jag sa att ja ville ha Epidural, men de hann dom inte sätta, allt gick för snabbt, tror dom blev lite oroliga över att de gick så fort alltihopa.
Lustgasen va min bästa vän ! haha.

Efter ett tag fick ja panik av allt, av att de gjorde så ont och ja trodde inte ja skulle klara av det. Ja skrek att dom måste söva ner mig elr något :P Sen när ja skulle börja krysta ficka ja inte längre ha lustgasen och de gjorde så ja fick ännu mer panik.. De va ju de enda ja hade som bedövning, de va min räddning !
Men man kan visst inte krysta lika bra med den.

Efter att ha varit inne på förlossningen i 1 timme och 40 minuter så kom han. Skrek på en gång och verkade må bra. Men efter att ja haft han på bröstet ett tag så vart han lite blek och tyst, så barnmorskan tog upp han och greja lite med han, sen blev allt bra igen :) Fick sen ockå se att de va en pojke till min förvåning då ja nästan va helt säker på att de va en flicka.. Men de vart en Robin istället :)

Två dygn gammal


Han är jätte lika älsk. Han har hans näsa men min spetsiga mun :)

Ammingen har gått jätte bra, och han fick så mycke beröm över att han hade sånt bra sugtag.
Han är jätte lugn och skriker nästan aldrig om de inte är strax innan han ska få tutten. Annars är han så lugn, och de hoppas ja han fortsätter vara :) Går jätte bra på nätterna också ! Får se hur de går inatt :)

Han var lite gul när vi åkte hem så de måste vi hålla koll på så att de inte blir värre, har fått en tid på söndag som vi ska åka och ta nån grej på han, vet inte riktigt vad de var för något, men nåt som har med gulsoten att göra iaf !

De va lite av min berättelse om hur de gick till :) Nu ska ja gå och mysa med mina älsklingar ! puss på er !


RSS 2.0