Robin

Nu har vi äntligen kommit hem, alla tre :) Han är hur fin som helst och hitills går allt jätte bra, ammningen har kommit igång och han är så lugn så, världens sötaste !

Förlossningen blev inte alls som ja hade tänk mig.. Ja hade planerat att åka in på förlossningen, vara i de rummet man är i innan man kommer in i förlossningssalen, och sen testa på lite olika grejer, som akupunktur och sitta på en sån boll och en massa andra saker.. men så vart de inte alls.

Värkarna började natten till tisdag, elr de var mer kraftig mensvärk hela tiden som gjorde mer ont ibland, ont gjorde de såklart, men ja trodde de skulle vara värre. Men ja sov iaf inte mycke den natten. Den här mensvärken fortsatte hela tiden att sitta i. Men klockan 08.00 åkte vi iaf in till förlossningen för ja skulle på en sån 41+3 koll. Gjorde ultraljud och allt såg jätte bra ut. Sa att ja trodde de hade börjat sätta igång nu och då fick ja komma in så dom fick kolla om ja var öppen något, och de visade sig att ja va öppen 2cm. Men vi fick iaf åka hem igen och vila och äta ochsådär. Värkarna fortstatte hela dagen, ibland 4minuter mellan värkarna, 7minuter och ibland tillochmed en halvtimme. Så ja tänkte att de inte alls va något ide att åka in elr ringa för dom skulle bara säga att ja skulle ta två alvedon, och ja trodde att värkarna skulle bli värre så ja ville också vänta. Men gick och duscha och greja iaf och de kändes lite bättre.

Både för mamma och syrran har förlossningen gått jätte snabbt, från de att vattnen gått har de bara tagit ett litet tag så har bebisarna varit ute. Så syrran ringde flera ggr och sa att ja skulle ringa in för om vattnet väl skulle gå så skulle de inte dröja länge innan bebis skulle komma. Men ja trodde inte alls att de skulle gå så snabbt.

Vid två tiden gick slemmproppen. Sen gick vi och la oss och sov en stund efter tre och vaknade lite då och då av värkar, men fortfarande inte jätte kraftiga. Strax innan fem vaknar ja igen av en jätte värk och direkt efter den kom en till jätte värk och sen gick vattnet direkt efter. Kändes jätte läskigt och ja fick lite smått panik med tanke på vad syrran hade sagt :P Så de va bara upp, byta om och ringa in till förlossningen och dom sa att ja skulle komma in, fick några värkar medans ja pratade med henne i telefon också.

In i bilen och i bilen kom värkarna tätare och tätare ondare och ondare.

När vi kom till förlossningen så tog en barnmorska emot oss och vi fick komma in i de där rummet som man är in innan man ska in i förlossningssalen, men fick så mycke värkar hela tiden att ja mest bara stog och skrek, fick ta ett kissprov och sen sa dom att de är ingen ide att kolla där inne för värkarna va så täta att vi fick gå direkt till förlossningrummet. Dom kollade hur mycke ja va öppen och de visade sig vara 7cm.

Jag sa att ja ville ha Epidural, men de hann dom inte sätta, allt gick för snabbt, tror dom blev lite oroliga över att de gick så fort alltihopa.
Lustgasen va min bästa vän ! haha.

Efter ett tag fick ja panik av allt, av att de gjorde så ont och ja trodde inte ja skulle klara av det. Ja skrek att dom måste söva ner mig elr något :P Sen när ja skulle börja krysta ficka ja inte längre ha lustgasen och de gjorde så ja fick ännu mer panik.. De va ju de enda ja hade som bedövning, de va min räddning !
Men man kan visst inte krysta lika bra med den.

Efter att ha varit inne på förlossningen i 1 timme och 40 minuter så kom han. Skrek på en gång och verkade må bra. Men efter att ja haft han på bröstet ett tag så vart han lite blek och tyst, så barnmorskan tog upp han och greja lite med han, sen blev allt bra igen :) Fick sen ockå se att de va en pojke till min förvåning då ja nästan va helt säker på att de va en flicka.. Men de vart en Robin istället :)

Två dygn gammal


Han är jätte lika älsk. Han har hans näsa men min spetsiga mun :)

Ammingen har gått jätte bra, och han fick så mycke beröm över att han hade sånt bra sugtag.
Han är jätte lugn och skriker nästan aldrig om de inte är strax innan han ska få tutten. Annars är han så lugn, och de hoppas ja han fortsätter vara :) Går jätte bra på nätterna också ! Får se hur de går inatt :)

Han var lite gul när vi åkte hem så de måste vi hålla koll på så att de inte blir värre, har fått en tid på söndag som vi ska åka och ta nån grej på han, vet inte riktigt vad de var för något, men nåt som har med gulsoten att göra iaf !

De va lite av min berättelse om hur de gick till :) Nu ska ja gå och mysa med mina älsklingar ! puss på er !


Kommentarer
Postat av: kicki

men duuuuuu!! vilken gobit!!! vill komma och träffa er nu! stolt över dig sis!! älsar dig1

2010-09-03 @ 22:11:13
Postat av: Anonym

2010-09-04 @ 00:51:07
Postat av: Malin

<3 gulligull!

2010-09-04 @ 00:51:54
URL: http://whatsername.blogg.se/
Postat av: Marika Norberg

Grattis :) Gud va mysigt, skönt att allt gick så bra :)

2010-09-04 @ 09:51:08
Postat av: nanett

O så kul att få läsa så man vett hur de gått...och det låter inte som de va så farligt, vilket är bra, då kanske man vågar själv nån dag :D Jätte fint namn oxå. Han e så fin, stort grattis till er båda <3

2010-09-04 @ 15:27:27
Postat av: Janina

Va skönt att det gick så snabbt och bra =)

2010-09-05 @ 19:32:21
URL: http://fruganjohansson.proverb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0