bakat klart för ikväll !

Såå nu har ja bakat klart, har hållt på i typ två timmar nu, känns de som iaf :P De tar på ryggen att baka, haha. Men de är såå kul !! ska nog göra något mer i morgon !

Resultatet för ikväll blev iaf...


Blev verkligen jätte goda !Kanske inte jätte fina men äntligen har ja lyckas med något gott!:)

Om ni vill ha reseptet så kommer de här !

MUFFINS:

100 g margarin
1 dl mjölk
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
100 g mörk blockchoklad

GLASYR:

1 pkt Philadelphia cream cheese ( Måste inte vara Philiadelphia )
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
1 pkt florsocker
Röd karamellfärg
Strössel

(JA de ska vara ett helt paket florsocker :) )

MUFFINS:

1. Vispa ägg och socker med elvisp.
2. Smält smöret i mikrovågsugnen (eller på spisen). Häll i mjölken.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao.
4. Blanda ner smöret växelvis med mjölbladningen smeten.
5. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten.
6. Sätt muffinsformarav papper i en muffinsform av alminium. Fyll upp med smet.
7. Grädda i ugnen på 225°C i ca 18 min (kanske kortare/längre).

GLASYR:

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Blanda cream cheesen med vaniljsockret.
3. Rör ner smöret.
4. Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.
5. Blanda ner karamellfärg och låt stå i kylen en stund.

Ta ut muffinsen ur alminiumformen och låt dem svalna. Blanda glasyren under tiden och låt stå i kylen en stund. Bred eller spritsa på glasyren på muffinsen och dekorera med strössel.

Kommer bli glasyr över om du bara gör en sats muffins, så gör dubbelt så många muffins eller halvera satsen med glasyren.




Så där, nu är de bara att baka på ! Lycka till :)

See you later ! pusspuss


Kommentarer
Postat av: Mor

Du har ju talang ju du skalle ha blivit konditor. Puss

2009-10-10 @ 21:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0